Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Φέτος αποφασίσαμε με τα κορίτσια να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να προσφέρουν στους παππούδες, γιαγιάδες και νονούς και για να στολίσουμε το σπίτι… Πολύ ωραίες οι κατασκευές που βρήκα στο διαδίκτυο αλλά δεν είναι σαν τα βιβλία κατασκευών από τις εκδόσεις Κεντικελένη. Έχουν μεγάλη ποικιλία, έξυπνες κατασκευές και το καλύτερο είναι πως σε κάθε βιβλίο υπάρχει πατρόν σε φυσικό μέγεθος. Οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές γίνονται εύκολα και τα παιδιά περνούν δημιουργικό χρόνο μαθαίνοντας!

χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Τι θα χρειαστείς

Αρχικά, μία βόλτα από την ιστοσελίδα των εκδόσεων για να βρεις τα βιβλία που σου αρέσουν. Πρέπει να σου πω πως υπάρχουν βιβλία σε προσφορά έως και 50% οπότε τρέχα να προλάβεις! Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι απλά και συνήθως τα έχουμε σπίτι, όπως χαρτόνια σε διάφορα χρώματα, κόλλα, πομ πον και ότι άλλο σου αρέσει για να διακοσμήσεις τις κατασκευές σου. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι να αγοράσεις καρμπόν για να αποτυπώνεις τις κατασκευές.

χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Πως ξεκινάμε…

Αφού επιλέξεις ποια κατασκευή θα φτιάξεις, βρίσκεις το αντίστοιχο πατρόν, επιλέγεις το χαρτόνι και βάζεις πάνω του το καρμπόν και από πάνω το πατρόν. Με ένα μολύβι περνάς πάνω από τις γραμμές του πατρόν όλο το σχέδιο (υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στα βιβλία). Μόλις τελειώσεις όλα τα κομμάτια της κατασκευής και τα έχεις αποτυπωμένα στα χαρτόνια, τα κόβεις και στη συνέχεια τα κολλάς μεταξύ τους βάση των οδηγιών. Έπειτα τα στολίζεις όπως σου αρέσει, τα ζωγραφίζεις, φτιάχνεις μαγουλάκια από το ξύσμα της ξυλομπογιάς, βάζεις κορδελίτσες και έτοιμο!

Γιατί όμως να αγοράσω βιβλίο κατασκευών

Στο διαδίκτυο υπάρχουν όντως πολλά πατρόν για να φτιάξεις τις κατασκευές σου. Όμως άλλη χάρη έχει το βιβλίο. Το βασικό είναι πως τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν τα βιβλία και όχι να είναι μπροστά σε μία οθόνη ψάχνοντας για την κατασκευή. Σε παλιότερο άρθρο θα βρεις τα οφέλη της ανάγνωσης/ακρόασης στους μικρούς μας αναγνώστες. Ακόμα αγοράζοντας βιβλία στηρίζουμε τους εκδοτικούς οίκους αλλά στηρίζουμε και τα βιβλιοπωλεία.

Αναλόγως την ηλικία που έχει το παιδί μπορεί να χρειαστεί λίγη βοήθεια, για παράδειγμα στο κόψιμο ή στο πατρόν, ή να φτιάξει την κατασκευή από την αρχή μέχρι το τέλος μόνο του. Όπως και να έχει η παιδική δημιουργικότητα αναπτύσσεται και εκδηλώνεται με τον καλύτερο τρόπο!

Τι λες, θα δοκιμάσεις τα βιβλία κατασκευών από τις εκδόσεις Κεντικελένη;

Σε φιλώ

Αναστασία

18 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 Shares