Πρώτη ημέρα…

Δύσκολες ημέρες αυτές που ζούμε. Πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και χωρίς πανικό. Δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα, μόνο να πω και εγώ πως πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για το καλό όλων μας.

Χτες ανακοίνωσαν πως θα κλείσουν τα σχολεία για 14 ημέρες. Πολλές μανούλες είναι υπέρ αυτού, άλλες αγχώθηκαν, άλλες δεν ξέρουν τι θα κάνουν τα παιδιά τους τόσες ημέρες κλεισμένα στο σπίτι. Άλλες πάλι δεν έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και βγήκαν με τα παιδιά τους έξω, έστειλαν τα παιδιά τους στον παππού και στη γιαγιά κτλ. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και καλό είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνονται.

Πρώτη ημέρα και για εμάς, με τα τρία μου κορίτσια στο σπίτι. Ξυπνήσαμε το πρωί γύρω στις 08:30 και ετοιμάσαμε σιγά σιγά το πρωινό μας. Μόλις τελείωσαν το πρωινό τους , η μεγάλη μου κόρη έφερε τα χαρτόνια, κόλλα, ψαλίδι, καρμπόν και τα βιβλία με τις κατασκευές από τις εκδόσεις Κεντικελένη. Μέσα σε λίγα λεπτά το πάτωμα γέμισε χαρτόνια, πατρόν, μολύβια, ματάκια, πον πον και φτερά. Ασχολήθηκε πιο πολύ η μεγάλη μου κόρη, αν και δεν ολοκλήρωσε την κατασκευή της. Η μεσαία μου κόρη και η μικρή μετά από λίγα λεπτά πήραν τις κιθάρες τους και άρχισαν να τραγουδούν και να χορεύουν.

Η μεγάλη μου κόρη έτοιμη για χειροτεχνίες
Η μεσαία μου με την κιθάρα της.

Εκεί που μάζευα την κουζίνα έρχεται η μεσαία μου και μου λέει: ”Μαμά, θυμάσαι που είχαμε μία πισίνα φουσκωτή; και βάζαμε τις μπαλίτσες με τα πολλά χρώματα; την θέλω… την θέλω… την θέλω… σε παρακαλώωωωω…” Παίρνει την γλυκιά φατσούλα της και πως να της χαλάσεις χατίρι. Φέραμε την πισίνα, την φουσκώσαμε και βάλαμε και λίγες από τις μπαλίτσες μέσα. Άφησε η μεγάλη μου κόρη τις κατασκευές και μπήκαν και οι τρεις στην πισίνα και πολύ το χάρηκαν. Έπαιξαν αρκετή ώρα με αυτό.

Η πισίνα μας με τις χρωματιστές μπαλίτσες

Μετά το μεσημεριανό φαγητό είδαν για λίγο παιδικά στην τηλεόραση, ήπια και εγώ τον καφέ μου παρέα με το βιβλίο μου. Η μεσαία μου και η μικρή πήγαν πάλι στην πισίνα να παίξουν ενώ η μεγάλη μου θυμήθηκε τον αργαλειό της. Έπλεξε λίγο και μετά πήγε με τις αδερφές της να παίξει. Έβαλαν μουσική, το ”λάχανα και χάχανα” που αρέσει και στις τρεις, χόρευαν και τραγουδούσαν. Όταν έφτασε η ώρα να τακτοποιήσουν η μεσαία μου έκανε πως δεν άκουγε. Με το ζόρι μάζεψε δύο τρία παιχνιδάκια. Τα υπόλοιπα (όχι όλα) τα μάζεψε το μεγάλο μου κορίτσι.

Η μεγάλη μου κόρη υφαίνει με τον αργαλειό της.

Λίγο μετά το βραδινό τους ήρθε ο μπαμπάς μας, πλύναμε δόντια, χέρια και κάναμε όλες τις βραδινές δουλειές μας και καθίσαμε στον καναπέ όλοι μαζί να πούμε πως περάσαμε την ημέρα μας. Η μικρή μου αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά μου και την πήγα στο κρεβατάκι της. Οι άλλες δύο ήθελαν τον μπαμπά τους, τις πήγε στο κρεβάτι τους και κοιμήθηκαν.

Κάπως έτσι περάσαμε την ημέρα μας. Δεν είχαμε σχεδιάσει τίποτα για σήμερα. Για τις υπόλοιπες ημέρες έχουμε κάποιες ιδέες, όπως επίσης έχω σκεφτεί και κάποιες εκπλήξεις για τα κορίτσια, για να περάσουμε δημιουργικά και όμορφα τις ημέρες μας.

Τις ημέρες αυτές μπορούμε να τις κάνουμε πιο φωτεινές με λίγη καλή θέληση, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα.

Αναστασία, Τρίτεκνη Μαμά

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Shares