Οι δικές μου στιγμές… Πλέξιμο και διάβασμα…

photo credit: wuestenigel Yarns in a pyramid via photopin (license)

Όταν είσαι full time μαμά δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος και χώρος για τον εαυτό σου. Αξίζει όμως να έχουμε λίγο χρόνο για εμάς για να ασχοληθούμε με κάτι που μας ξεκουράζει. Με κάτι που μας γεμίζει, που μας παίρνει τις σκέψεις, το άγχος κτλ, έστω για λίγο. Οι δικές μου αγχολυτικές στιγμές είναι με το πλέξιμο και διάβασμα.

Οι δικές μου στιγμές

Πλέξιμο

Εδώ και ένα χρόνο περίπου ασχολούμαι με το πλέξιμο με βελονάκι. Τα Χριστούγεννα έπλεξα ρόδια (το πατρόν το βρήκα από το κανάλι της Έφης στο youtube Εcrochet) και τα δώρισα σε αγαπημένα μας πρόσωπα. Πριν λίγο καιρό έπλεξα την πρώτη μου τσάντα. Τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά πλεχτά είναι οι φαλαινίτσες και τα χταποδάκια μου. Το πατρόν το βρήκα από μία ξένη youtuber.

πλεκτά φάλαινες και χταπόδια

Το πλέξιμο μου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και συγκέντρωσης. Μου απομακρύνει το άγχος και με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα.

Ανάγνωση

photo credit: prozla Books From Boxes via photopin (license)

Πόσο μακρυά μπορεί να σε ταξιδέψει ένα καλό βιβλίο; Τι όμορφο συναίσθημα σου αφήνει έστω και εάν διαβάζεις λίγες σελίδες τη φορά;

Τα τελευταία χρόνια έχω εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη μου εκτός από μυθιστορήματα και με βιβλία αυτοβελτίωσης προσωπικής, παιδιών και ολόκληρης της οικογένειας. Με ενδιαφέρουν πολύ αυτού του είδους τα βιβλία, με βοηθούν πολύ και με κάνουν να βλέπω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό διάβαζα ένα βιβλίο και μόλις το τελείωνα ξεκινούσα το επόμενο. Νόμιζα πως δεν είναι ”δίκαιο” να μοιράζεσαι τον χρόνο σου σε δύο βιβλία. ”Ανακάλυψα” όμως πως μπορούν να συνδυαστούν άνετα δύο βιβλία. Συνήθως αφιερώνω τον ελάχιστο χρόνο που μπορώ να διαθέσω για διάβασμα σε ένα μυθιστόρημα και σε ένα βιβλίο αυτοβεβλτίωσης.

Πλέξιμο και διάβασμα λοιπόν, οι δικοί μου τρόποι χαλάρωσης, ξεκούρασης και συγκέντρωσης γι αυτή την περίοδο. Το να έχω στα χέρια μου κάτι που δημιούργησα από την αρχή μόνη μου είναι κάτι που με αναζωογονεί και μου χαρίζει αυτοπεποίθηση! Η ανάγνωση ενός μυθιστορήματος με ταξιδεύει και η ανάγνωση ενός βιβλίου αυτοβελτίωσης με κάνει καλύτερο άνθρωπο, μητέρα, σύζυγο.

Θα με ενδιέφερε να μάθω τον δικό σου τρόπο χαλάρωσης…

Αναστασία

12 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 Shares