Μία εθελοντική ομάδα… κουβάρια για μικρούς ήρωες!!!

Διάβασα χτες το άρθρο της aspaonline.gr, με θέμα ”τι είναι αυτό που θα έκανες ακόμα και δωρεάν” και μου έδωσε την ώθηση για το σημερινό άρθρο. Με μεγάλη μου χαρά σου παρουσιάζω την εθελοντική ομάδα… κουβάρια για μικρούς ήρωες… Μία ομάδα που αγαπά το πλέξιμο και προσφέρει, αφιλοκερδώς, αγάπη, χαρά, γαλήνη και ζεστασιά σε πολλούς συνανθρώπους μας.

κουβάρια
Η ομάδα Κουβάρια για μικρούς ήρωες!!!

Η ομάδα: Κουβάρια για μικρούς ήρωες

Η κ. Πορφυριάδου Χριστίνα δημιούργησε την ομάδα Κουβάρια για μικρούς ήρωες στις 29 Οκτωβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη. Όπως λέει και η ίδια, πάντρεψαν το χόμπι τους για το πλέξιμο με την αγάπη τους για τα παιδιά και δημιουργήθηκε αυτή η εθελοντική ομάδα. Η κ. Πορφυριάδου με μόνη χρήση το κινητό της τηλέφωνο κατάφερε να διαχειρίζεται και να συντονίζει την ομάδα με απόλυτη επιτυχία. Καθώς η ομάδα μεγάλωνε ανέλαβε στη διαχείριση της ομάδας και η κ. Καντάρου Αντωνία. Σήμερα η ομάδα απαριθμεί 3604 μέλη. Πλέκουν και προσφέρουν, όπου υπάρχει ανάγκη για λίγη χαρά, από την ζεστασιά των πλεκτών που φτιάχνονται με πολύ αγάπη.

https://www.facebook.com/groups/1378526832200298/

Οι Δράσεις της ομάδας

Η πρώτη δράση ήταν για το Παιδικό χωριό SOS, Φιλυρού Θεσσαλονίκης. Από τα τέλη του 2018 ενεργοποιήθηκε πιο δυναμικά η ομάδα και από τότε αναλαμβάνουν δράσεις για ορφανοτροφεία, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, άπορες οικογένειες, παιδιά ειδικής αγωγής κ.ά. Εκτός από τα πλεκτά είδη, προσφέρουν και κάποια επιπλέον δώρα, όπως είδη πρώτης ανάγκης, παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια και γλυκίσματα. Αναλαμβάνουν δράσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια και μέχρι σήμερα έχουν πάνω από 4624 παραλήπτες.

Στόχος της ομάδας

Η διαχείριση βρίσκει μέσω διαδικτύου ιδρύματα-φορείς που δεν είναι γνωστά στο ευρύτερο κοινό και τα οποία δεν λαμβάνουν σημαντική βοήθεια από ιδιώτες. Μία βασική αρχή της ομάδας είναι να μην δέχεται χρήματα αλλά όποιος θέλει να προσφέρει μπορεί να το ανακοινώνει στην ομάδα κάτω από την ανάλογη δράση.

Μεγάλη μου τιμή που συμμετέχω στην ομάδα

Έμαθα για την ομάδα Κουβάρια για μικρούς ήρωες, μέσω μίας κυρίας στο facebook (επίσης μέλος) τον Δεκέμβριο του 2020. Μόλις ανακοίνωσαν την επόμενη δράση, απάντησα αμέσως θετικά. Η συγκεκριμένη, πρώτη για μένα, δράση ήταν για πλεκτά σκουφάκια για το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Ρόδου. Συγκινήθηκα τόσο πολύ για την συγκεκριμένη δράση καθώς και η μητέρα μου έχει περάσει αυτόν τον αγώνα που λέγεται καρκίνος (περισσότερα εδώ). Συγκεντρώθηκαν 850 σκουφάκια για άντρες και γυναίκες, με πολύ αγάπη για να ζεστάνουν τις καρδιές τους και με την ευχή για καλή ανάρρωση. Επόμενη δράση όπου πήρα μέρος είναι για ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πειραιά και για την Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.) όπου πλέκουμε ή κεντάμε μαξιλαράκια για τα παιδιά.

Ένα σκουφάκι, ένα μαξιλάρι, ένα ζευγάρι κάλτσες ή ένα πακέτο μπισκότα μπορεί να ακούγεται λίγο αλλά μπορεί να πλημμυρίσει με χαρά ένα παιδί, να ζεστάνει την καρδιά ενός ενήλικα και όχι μόνο ως υλικό αγαθό. Είναι η αγάπη που μεταφέρεται, η αγάπη για τον συνάνθρωπο μας!

Σε φιλώ,

Αναστασία

157 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

157 Shares