Κρουασάν γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα

Μία ακόμη παράδοση, που είναι ακόμη νέα στην οικογένειά μας βέβαια, είναι να διαλέγουν τα κορίτσια μία συνταγή και με μικρή βοήθεια δική μου να την εκτελούν εκείνες. Έτσι, κάθε Κυριακή μπαίνουν στην κουζίνα και δημιουργούν! Την προηγούμενη Κυριακή, διάλεξαν συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, από το βιβλίο ”Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις” από τις εκδόσεις ψυχογιός. Κ η συνταγή πρόκειται για κρουασάν γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα! Η συνταγή του Άκη εδώ).

Κρουασάν γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα

Για τη ζύμη θα χρειαστείς:

  • 200 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ αλεύρι
  • μισή κ.γ. αλάτι
  • λίγο γάλα ή ένα αυγό για το άλειμμα
  • λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Για τη γέμιση θα χρειαστείς:

  • 400γρ πραλίνα (έχει και γι αυτό συνταγή ο Άκης εννοείτε)
  • 150γρ φουντούκι καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο

Και τώρα;

Χτυπάς στο μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο να αφρατέψουν, προσθέτεις το αλεύρι και το αλάτι και μετά δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα .Η ζύμη θα είναι πάρα πολύ μαλακή, (μην προσθέσεις κι άλλο αλεύρι). Φτιάχνουμε την ζυμη σε 3 μπαλάκια, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από 1-2 ώρες, με την βοήθεια αρκετού αλευριού ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο (ή σχεδόν στρογγυλό😁). Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κάθε φύλλο σαν πίτσα. Στο μεγαλύτερο μέρος του κομματιού βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε. Αλείφουμε με το γάλα ή το αραιωμένο με νερό αυγό, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά. Έτοιμα κρουασάν γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα!

Εδώ να σου πω πως εμείς για γέμιση βάλαμε στα μισά πραλίνα, σε κάποια κανέλα και ζάχαρη καστανή και κάποια τα αφήσαμε σκέτα (δεν πασπαλίσαμε επάνω καστανή ζάχαρη)για να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα!

Κρουασάν γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα

Τι κάναμε για να εκτελεστεί με επιτυχία η συνταγή!

Ετοίμασα τα υλικά, ζυγισμένα σε μπολάκια (πλαστικά) και άναψα τον φούρνο. Μετά ανέλαβαν τα κορίτσια να βάλουν τα υλικά στο μίξερ και να φτιάξουν τη ζύμη. Τις βοήθησα λίγο με το άνοιγμα του φύλλου. Για να κόψουν σαν πίτσα τη ζύμη χρησιμοποίησαν το μαχαίρι για την πίτσα (η μεγάλη τα έκοψε). Τα γέμισε η μεσαία, η μικρή τα τύλιξε και εναλλάξ τα άλειψαν. Η μαμά έβαλε το ταψί στο φούρνο!

Το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε όλους. Και γευστικά αλλά κυρίως γιατί τα κορίτσια ικανοποιήθηκαν, ένιωσαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Και τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ!!!

Μη ξεχάσω να σου πω πως τα βάλαμε στη σχάρα να κρυώσουν, και δεν προλάβαμε να τα βάλουμε σε πιάτο, εξαφανίστηκαν! Μαμά, πήρα ένα να δοκιμάσω… η πρώτη, και εγώ…η δεύτερη, και εγώ ένα…η τρίτη. Μαμά πάω και στον μπαμπά να δοκιμάσει…η πρώτη! Ε να μη δοκιμάσει και η μαμά!!! Μμμμμ… Πεντανόστιμα!

Ευχαριστώ Άκη γι’ αυτές τις εύκολες και νόστιμες συνταγές που μπορούν να τις εκτελέσουν τα παιδιά μου με μικρή βοήθεια!

Α!!! Άφησα το καλύτερο για το τέλος! Η κουζίνα μετά την ολοκλήρωση της συνταγής… ένας χαμούλης! Το περίμενα βέβαια για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν πειράζει! Ήταν τόσο μεγάλη η λαχτάρα τους και η χαρά τους που άξιζε ο κόπος!

Εάν θέλεις εδώ μπορείς να βρεις παλιότερο άρθρο με τα Αγαπημένα γλυκά και αλμυρά σνακ.

Ποια συνταγή φτιάχνεις με τα παιδιά σου και το ευχαριστιέστε όλοι;

Σε φιλώ

Αναστασία

***Το άρθρο περιλαμβάνει συνδέσμους affiliate links. Με κάθε αγορά που γίνεται μέσω αυτών των συνδέσμων, ένα μικρό ποσοστό πηγαίνει σε εμένα, χωρίς να αλλάζει η τελική τιμή για τον αγοραστή. Ευχαριστώ

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Shares