Ένατη ημέρα…

Δύσκολη ημέρα η σημερινή… Δεν έχω να πω πολλά για το πως περάσαμε την ημέρα μας. Ξεκίνησε όμορφα αλλά εξελίχτηκε με γκρίνια, φωνές και κλάματα.

Δεν κάναμε κάτι το ιδιαίτερο. Έπαιζαν, έβλεπαν παιδικά στην τηλεόραση. Το μεσημέρι για να καθίσουν ήσυχα κάθισαν στα κρεβάτια τους και τους διάβασε η Μαρία παραμύθια. Όταν ήταν η ώρα του νοικοκυρέματος, ξεκίνησε η Μαρία ενώ η Ευρυδίκη έκλαιγε γιατί ήταν πολλά και δεν μπορούσε να μαζέψει. Τακτοποίησε η Μαρία το δωμάτιό τους και η Ευρυδίκη για να δει το παιδικό που της αρέσει, μάζεψε τα παιχνίδια που είχαν στο σαλόνι. Κάπως έτσι έφτασε το βράδυ και κοιμήθηκαν…

Λιάζονται…

Πρέπει να ομολογήσω πως και εγώ δεν ξύπνησα ευδιάθετη το πρωί. Δεν ξέρω γιατί, ίσως φταίει η όλη κατάσταση, ο φόβος και το άγχος, του τι μας περιμένει. Ίσως γιατί ειδικά αυτές τις ημέρες που δεν βγαίνουμε καθόλου, δεν έχω χρόνο για να κάνω κάτι που να με ευχαριστεί, κάτι για μένα ( εκτός απ΄το να διαβάσω λίγο το βιβλίο μου, και αυτό όχι κάθε μέρα). Ίσως γιατί αυτές τις ημέρες παρά είναι κολλημένες επάνω μου και οι τρεις… (θα μου πεις μικρά είναι ακόμη, τι να κάνουν). Ίσως γιατί έχω τόσες πολλές δουλειές και δεν προλαβαίνω να τις κάνω. Ίσως να φταίνε όλα μαζί… Δυστυχώς εάν η μαμά δεν είναι καλά, δεν είναι καλά όλη η οικογένεια.

Ελπίζω η αυριανή ημέρα να είναι καλύτερη. Έχω βρει κάποιες κατασκευές να κάνουμε με τα κορίτσια (εκτός από το να μαγειρεύουμε). Έρχεται η 25η Μαρτίου και αφού δεν πηγαίνουν σχολείο, πρέπει να πούμε κάποια πράγματα στο σπίτι. Πλησιάζει Πάσχα και καλό θα ήταν να διαβάσουμε κάποια βιβλία, να θυμηθούμε κάποια πράγματα και να φτιάξουμε και κάτι να στολίσουμε το σπίτι μας. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να γιορτάσουμε το Πάσχα όπως άλλες χρονιές. Οπότε πρέπει να κάνουμε κάτι για τα κορίτσια.

Σήμερα θα ήθελα να σας παρουσιάσω το βιβλίο της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης από τις εκδόσεις Σαββάλας, για παιδιά, που ξεκινήσαμε να διαβάζουμε με τα κορίτσια. Είναι εικονογραφημένες ιστορίες γραμμένο με όμορφα λόγια, κατανοητά για μικρά παιδιά.Της Μαρίας απ όσα έχουμε διαβάσει μέχρι στιγμής, της αρέσει το ”ο Ιακώβ ξεγελάει τον αδερφό του” και στην Ευρυδίκη το ”η Κιβωτός του Νώε”.

Παλαιά και Καινή Διαθήκη, εκδόσεις Σαββάλας

Να σταθώ σε μία φράση από το βιβλίο: ” Μη φοβάστε”, καθησύχασε ο Μωυσής τους Ισραηλίτες, την ώρα που στέκονταν μπροστά στην Ερυθρά θάλασσα. ”Ο Θεός θα μας φροντίσει και τούτη τη στιγμή”. Αυτή τη φράση έχω συνέχεια στο μυαλό μου…

…Ο Θεός θα μας φροντίσει και τούτη τη στιγμή…

Αναστασία, Τρίτεκνη Μαμά

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Shares