3 βιβλία για μία ιδέα, ένα πρόβλημα και μία ευκαιρία

3 βιβλία για μία ιδέα, ένα πρόβλημα και μία ευκαιρία

Συνέχεια αναζητώ βιβλία που να μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά μου, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να αναπτύξουν την σκέψη τους, να τους δημιουργούν συναισθήματα και να τα εκδηλώνουν.. Γι αυτό σήμερα σου προτείνω 3 βιβλία, για μία ιδέα, ένα πρόβλημα και μία ευκαιρία , που βρήκαν ξεχωριστή θέση στην βιβλιοθήκη μας. ”Τι μπορείς να κάνεις με μία ιδέα”, ”Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα”, ”Τι μπορείς να κάνεις με μία ευκαιρία;”. Ο συγγραφέας είναι ο Kobi Yamada, εικονογράφηση Mae Besom από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Τι μπορείς να κάνεις με μία ιδέα;

Είναι μία ιστορία μίας λαμπρής ιδέας και του παιδιού που της δίνει ζωή. Καθώς μεγαλώνει η αυτοπεποίθηση του παιδιού, μεγαλώνει και η ιδέα. Και μετά κάτι καταπληκτικό συμβαίνει. Μία ιστορία για να μας εμπνεύσει να καλωσορίσουμε την ιδέα, να της δώσουμε χώρο να αναπτυχθεί και να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια.

3 βιβλία για μία ιδέα, ένα πρόβλημα και μία ευκαιρία

Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;

Αυτή είναι η ιστορία ενός επίμονου προβλήματος και του παιδιού που δεν ήταν σίγουρο τι να κάνει με αυτό. Όσο απέφευγε το πρόβλημα, τόσο εκείνο μεγάλωνε. Το βιβλίο αυτό μας βοηθάει να κοιτάξουμε βαθύτερα το πρόβλημα και να ανακαλύψουμε γιατί βρίσκεται εκεί.

3 βιβλία για μία ιδέα, ένα πρόβλημα και μία ευκαιρία

Τι μπορείς να κάνεις με μία ευκαιρία;

Τι μπορείς να κάνεις με μία ευκαιρία; Σου φαίνεται μεγάλη ή άπιαστη; Την αγνοείς; Την αφήνεις να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια σου; Αυτή είναι μία ιστορία κάποιων εξαιρετικών ευκαιριών και του παιδιού που δεν ήξερε τι να κάνει με αυτές. Μία ιστορία που θα σας εμπνεύσει να αγκαλιάσετε τις ευκαιρίες της ζωής σας, αφήνοντας πίσω δισταγμούς και φοβίες.

3 βιβλία για μία ιδέα, ένα πρόβλημα και μία ευκαιρία

Τα παραπάνω λόγια ήταν από τα οπισθόφυλλα των βιβλίων.

Και τα τρία βιβλία ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών, τα βοηθούν να καλλιεργήσουν την σκέψη τους και τα συναισθήματά τους, να αναρωτηθούν και να τολμούν. Μετά την ανάγνωση συζητάμε τι τις προβλημάτισε ή τι τους άρεσε για να καλλιεργήσουμε και τον λόγο μας.

Η μεγάλη μου κόρη έδειξε προτίμηση στο βιβλίο ”Τι μπορώ να κάνω με μία ευκαιρία”. Της άρεσε περισσότερο γιατί έμαθε πως όταν βρεθεί μια ευκαιρία για εκείνη, δεν πρέπει να την αφήσει να φύγει. Της άρεσε πολύ και η εικονογράφηση. Στη δεύτερη μου κόρη της άρεσε ”Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα”. Της άρεσε γιατί ο ήρωας ανακάλυψε κάτι πολύ σημαντικό και από φοβισμένος που ήταν έγινε γενναίος! Της τρίτης μου κόρης της άρεσαν οι εικόνες περισσότερο…

Θα ήθελα να μου πεις εάν έχεις διαβάσει και εάν σου άρεσε κάποιο από τα 3 βιβλία…❤

Εάν σε ενδιαφέρει κάποιο βιβλίο μπορείς να τα αγοράσεις από τους παρακάτω συνδέσμους:

* Τι μπορείς να κάνεις με μία ιδέα

*Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα

*Τι μπορείς να κάνεις με μία ευκαιρία

***Το άρθρο περιλαμβάνει συνδέσμους affiliate links. Με κάθε αγορά που γίνεται μέσω αυτών των συνδέσμων, ένα μικρό ποσοστό πηγαίνει σε εμένα, χωρίς να αλλάζει η τελική τιμή για τον αγοραστή. Ευχαριστώ

Αναστασία❤

6 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 Shares